Nettiajanvaraus ja hoitokäynnit

Hieronnan tai akupunktion varaaminensuoraan nettiajanvarauksella on helppoa sekä asiakkaalle että hierojalle. Slotti -kalenteri on toiminut hyvin ja jotkut asiakkaat valitsevat hierojan myös tämän helpon ajanvaraustavan perusteella. Ajat ovat nyt olleet varattavissa 14 tuntia ennakkoon ja peruutusmahdollisuus on vain 4 tuntia ennen varattua aikaa. Tämä mahdollistaa peruutuksen äkillisen sairastumisen tai jonkin tärkeämmän menon takia.

Monilla hierojilla on ilmoitus sivuilla,että peruuttamattomasta ajasta veloitetaan 50 prosenttia tai koko varatun ajan hinta. Se on yrittäjän kannalta järkevää, ettei tulojen menetykset kasva liiallisiksi. Kymmeniä peruuttamattomia aikoja vuositasolla tekee jo useamman satasen ja tietysti haittaa toimintaa. Hyvällä tuurilla joku voi käyttää ajan peruutusaikana jos sattuu soittamaan samana päivänä sopivalla hetkellä hierojalle.

Akupunktioajat ovat halpoja verrattuna moniin muihin palveluntarjoajiin. Hinnat vaihtelevat yleensä 40 – 85 € välillä ja siten 35 € on nyt todella halpa. Tietysti akupunktiota tehdään nyt oppilastyönä, mutta tulokset voivat olla silti hyviä. Eräs asiakas sanoi akupunktion vaikutuksen tuntuneen monta päivää, toisin kuin hieronnan, joka saattaa tuntua vain samana ja seuraavana päivänä. Akupunktiossa vaikutukset voivat jäädä alussa myös huomaamatta, mutta kuitenkin viikon tai parin päästä huomaa, että ruuansulatus toimiikin paremmin tai pääkipuja ei olekaan esiintynyt. Itse käytin pääruokien kanssa vatsahappolisää tai entsyymilisää, mutta sappirakko-, mahalaukku-ja pernakanavien akupunktio muuttikin ruuansulatusta (ja ulostamista) siten, ettei lisäravinteita enää tarvinnut. Huomasin vain, etten ole syönyt entsyymejä pariin viikkoon ja suolisto on kuitenkin toiminut normaalisti.

Akupunktiossahan on kyse tasapainon löytämisestä ja elimistön tasaantuessa myös unenlaatu paranee ja mielikin voi rauhoittua. Syön silti edelleen vitamiineja ja jodia sekä parapähkinöitä (seleeniä), jotta kilpirauhanen ei ala temppuilemaan. Lievä vajaatoiminta väsyttää ja vaikka tällaista elintä ei kiinalaisessa lääketieteessä olekaan, niin siihen löytyy akupunktiopisteitä erilaisista lähteistä ja paras kohde lienee juuri tuon ruuansulatuksen tehostaminen.

Omat kyynärvarret ovat myös olleet kipeät jo useita vuosia. Työnteosta se ei johdu, vaan käsien puristamisesta nyrkkiin nukkuessa. Sama ilmiö lienee bruksismi, narskuttelu, joka on hyvin yleinen ilmiö stressaantuneen väestön keskuudessa. Puremiseen löytyy akupisteitä, mutta kyynärvarret ovatkin vaikeammat, koska lihaksia on niin monta pienellä alueella.

Tietyt kivut helpottavat neulojen avulla, mutta lopullista ratkaisua ongelmaan ei ole vielä löytynyt. Eräs funktionaalinen lääkäri sanoi sen johtuvan todennäköisesti siitä, ettei noradrenaliini poistu elimistöstä. Ubikinoni (Q10) ja B12-vitamiini auttoi tähän hetkellisesti, mutta ongelma ei poistunut. Nyt olen kokeillut lakkakääpä-uutetta eli reishiä. Se on ollut todennäköisesti paras apu, mekanismia en ole tutkinut, mutta reishin sanotaan olevan adaptogeeni. Puristelu saattaisi lähteä kokonaan ottamalla isompia annoksia uutetta ja tämä onkin seuraavaksi ohjelmassa.

Yrttihoidot ja luonnonlääkintä yleensä ovat olleet ennen hyvin tehokas apu moniin sairauksiin. Lääkkeiden yleistyminen on syrjäyttänyt nuo vanhat opit ja taidot, eivätkä kaikki yrtit ja kasvit ole edes laillisia nykyään. Olen tullut kuitenkin siihen tulokseen, että yrttien, sienten, uutteiden, ravintomuutosten, akupunktion ja muiden perinteisten hoitomenetelmien avulla suurin osa vaivojaan potevista pääsisi niistä pois. Hoito saattaa kestää kauemmin kuin jokin superlääke, mutta luonnonmukainen hoito kohdistuisi itse sairauteen, ei oireisiin, joita lääkkeillä yleensä lääkitään. Toki monet antibiootit ovat tehokkaita sairauksien hoidossa, mutta täytyisi osata samalla varoa suoliston hyvän mikrobikannan tuhoamista.

Santtu10.fi ajanvarauskalenterissa on kahden tunnin kiireetön hoitoaika epämääräisille tai pitkäaikaisille vaivoille. Tarkoituksena olisi lomakkeen, haastattelun, tarkkailun ja tutkimisen avulla löytää ongelmat elintavoista, ruokavaliosta, virheasennoista tai jopa yksittäisistä elimistä tai lihaksista, jotka aiheuttavat harmia ja kiputiloja. Näistä kaikista ruokavalio on todennäköisesti se suurin tekijä, eikä työskentelytapoja, nukkumista ja liikuntaakaan voi jättää pois laskuista. Hoitoa voi tietysti jatkaa vaikkapa akupunktiolla ja samoilla jatkokäynneillä ravitsemusmuutosten seurannalla.

Takaisin ylös